Gyakori kérdések

Kattints az alábbi kérdések közül a Téged érdeklőre!

Miért jó az interneten szemüveget vásárolni?

Ma már minden terméket meg lehet rendelni az interneten szinte a bolti ár töredékéért. Nincs ez másképp az optikai cikkek esetén sem. A szemüvegkeret kínálat nagyon sokféle lehet, így néha nagyon nehéz eldönteni hogy milyen típusú szemüvegkeretet vagy napszemüveget válasszunk. Az arcforma alapján sokkal könnyebben kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő szemüvegkeretet. Aki a divatot követi, úgymond a divat szerelmese mindig egy lépéssel a hétköznapi vásárlók előtt jár. Ők tudják, hogy a szemüveg tökéletes kiegészítője lehet a divatos öltözéküknek. Ha online vásárolsz:

  • könnyen rászűrhetsz a termékekre, ár, szín, forma, méret alapján
  • kényelmes, hiszen nem kell otthonról kimozdulnod, bármikor akár még a fürdőkádból is meg tudod rendelni a termékeket még éjszaka is
  • a webáruházak legtöbb esetben sokkal nagyobb választékkal rendelkeznek, mint az optikák
  • a kiválasztott keretet előtted nem próbálgatta más

Az online szemüveg vásárlásnál mi sem egyszerűbb. Szeretnél te is egyedivé válni, követve a divatot, és minél előbb hozzájutni a trendi szemüvegkeretekhez és napszemüvegekhez? Nem kell mást tenned csak regisztrálj a weboldalunkra és máris szörfözhetsz a legújabb trendi szemüvegek világában.

Kattints ide és tekintsd meg újdonságainkat!

Milyen a jó napszemüveg?

Kutatások bizonyítják, hogy megfelelő védelmet csak a 400 nanométeres vagy annál magasabb képességű szűrővel ellátott napszemüvegek biztosítanak. A napszemüveg hatását a lencse színezésével, és a különböző védőrétegek felvitelével érik el. A jó napszemüveg azon felül, hogy 100% UV védelemmel van ellátva védelmet kell, hogy nyújtson formában, színezésben egyaránt. A jól takaró napszemüveg nemcsak az UV ellen véd, hanem a lebegő por, szemcsék, allergiát okozó részecskék ellen is. A napszemüveg elsősorban az ember egészségét védő eszköz.

A jó napszemüveg azon felül, hogy a szemed védelmében használod, nagyon fontos kiegészítője lehet az öltözetednek. A napszemüveg választásánál a divaton kívül azonban törekedj a kényelmi szempontokra is. És nem utolsó sorban fontos, hogy tökéletesen passzoljon a haj- és bőrszínedhez, az arcformádhoz, ne szorítson, ne álljon el , hiszen ebben az esetben ugyanúgy éri a káros UV sugárzás ami ellen épp védekezni szeretnél.

Napszemüveg kínálatunkért kattints ide!

Hogyan válasszam ki a megfelelő szemüvegméretet?

Ahhoz, hogy az interneten biztonsággal ki tudd választani a számodra megfelelő szemüveget tudnod kell a saját szemüvegméretedet.Ha már van saját szemüveged és tökéletesen illeszkedik az arcodhoz, kényelmes minden tekintetben, akkor mi sem egyszerűbb mint hogy megnézed a saját szemüveged méreteit. A szemüvegek szárában feltüntetett számok alapján ki tudod választani az online rendelés során a számodra megfelelő méretű szemüvegkeretet. Mik is ezek a számok?

Ha pl. 52 □ 22 145 akkor a keret méretei a következőek.:

  • 52 mm lencseszélesség
  • 22 mm hídszélesség
  • 145 mm szárhossz
Webáruházunkban könnyedén szűrheted a kereteink méreteit, próbáld ki!

Milyen napszemüveg illik az arcformámhoz?

Az arcformád ismeretében könnyebben kiválaszthatod a számodra ideális napszemüveget.


- ha kerekebb az arcformád, akkor a szögletes kollekcióinkból válassz, amelyek nem hívják fel a figyelmet az arc szélességére, esetleg egy szélesebb formát válassz, amely viszont kontrasztot nyújt.

Kattints példákért kínálatunkból!


- ha szögletes az arcformád akkor olyan napszemüveget válassz, amely hosszítja az arcodat. Ideális választás lehet egy kerek napszemüveg.

Kattints példákért kínálatunkból!


- az ovális vagy hosszúkás arcformádhoz bátran válassz a különféle geometriai formájú napszemüvegeinkből, ez akár lehet téglalap, négyzet, vagy kör. Ha ilyen arcformával rendelkezel, akkor nem kell sokat keresgélned, szinte minden típusú napszemüveg jól áll, akár az extravagáns macskaszem forma is.

Kattints példákért kínálatunkból!


- ha szív alakú az arcformád, és szélesebb az arccsontod, az állad viszont keskenyebb, akkor biztonsággal válogass a csillogó, feltűnő, extravagáns napszemüveg kollekcióinkból.

Kattints ide és válassz különleges napszemüvegeinkből!

A napszemüveg választásánál törekedj a teljes 100% UV védelemre, a kényelmi szempontokra, igazodjon a bőröd-, a hajad színéhez, passzoljon az öltözetedhez, az arcformádhoz. kövesd a divatot. de mindenekelőtt válassz magadnak extravagáns napszemüveg kollekcióinkból, és a hatás hidd el nem marad el.

Milyen anyagból készült napszemüveget válasszak?

A napszemüveg készülhet fémből vagy műanyagból. van aki a fémkeretet kicsit súlyosabbnak érzi, számára a műanyag napszemüveg az ideális. A napszemüveg lencséjének anyaga is készülhet műanyagból vagy üvegből. A műanyag lencse könnyebbnek tűnik, de ha nem vigyázol rá, akkor könnyen karcolódhat és a sérülés helyén már nem véd annyira a káros sugarak ellen. Az üveglencse súlya kicsit nehezebb, de vigyázni kell rá, mert ha véletlenül leejted, akkor könnyebben törik.

Tekintsd meg napszemüvegeinket!

Milyen színű napszemüveglencsét válasszak?

Ez attól függ, hogy milyen tevékenységhez fogod használni.

A napszemüveg lencséje lehet UV szűrős vagy polarizált. Ha a fény visszatükröződik sík felületről, ( vízfelszín, vizes út, hó ) akkor polarizálódik.A polarizált napszemüveg csökkenti a tükröződő fényeket, nem tompítják a a látómezőt, .ha sportolsz, akkor számodra nélkülözhetetlen a polarizált napszemüveglencse, mert csökkenti a vakító fényt és a visszavert sugarakat. Ideális, lehet szörfözéshez, vízi sportokhoz, de autóvezetéshez is, hiszen a polarizált napszemüveglencse kiküszöböli autóvezetés közben a vezető számára veszélyes tükröződést.

Szürke napszemüveglencse:

Védelmet nyújt a tükröződések ellen. kiváló választás lehet például horgászathoz.de bármilyen sporthoz használhatod, mert ezek a lencsék a legkevésbé befolyásolják a színtelítettséget.valósághű képet ad, sötétít annyira, hogy ne kelljen hunyorognunk, de annyira nem, hogy ne lássunk rendesen. erős napfényben ideális választás lehet, a színeket természetesen adja vissza, Példák szürke lencséjű napszemüvegekre kínálatunkból!

Sárga napszemüveglencse:
Tökéletes választás azok számára, akik digitális eszközöket használnak , ugyanis csökkentik a szem igénybevételét.Mivel nagy kontrasztot és a legélesebb látási körülményeket biztosítják, így kifejezetten ajánlott célzással kapcsolatos sportokhoz

Barna napszemüveglencse:

A barna színű napszemüveglencsét bátran használhatod bármilyen havas sporttevékenységhez, vagy akár vadászathoz, erős fénykörülmények között. A kék fény kiszűrésével javítják a kontrasztot.de ideális lehet kerékpározáshoz is. ha meleg tónusúak a színeid (a szemed, a hajad, a bőröd) akkor a barna napszemüveglencse a te választásod. Példák barna lencséjű napszemüvegekre kínálatunkból!

Kék / lila napszemüveglencse:

Kiválóan csökkentik a fényerőt. Ha teniszezel akkor ez a te napszemüveglencséd, ugyanis a teniszlabda követését teszik könnyebbé. Példák lila lencséjű napszemüvegekre kínálatunkból

Réz napszemüveglencse:
Szintén nagy kontrasztot biztosít, kiválóan alkalmas ha autót vezetsz.De ha a golf szerelmese vagy akkor ezt a napszemüveglencsét válaszd, hiszen ez a szín kiemeli a golflabdát a zöld fűből, illetve a kék égből, így a golflabda könnyebben követhető.

Zöld napszemüveglencse:
A zöld lencséjű napszemüveg kiválóan alkalmas a mindennapi viseletre.Tompítja az éles fényt, de nem sötétíti a képet. Csökkentik a fényerőt, az árnyékok világosabbakká válnak.

Fekete napszemüveglencse:
Optimalizálja a tükröződés csökkentését, a színek látását nem befolyásolja.

Átmenetes színezésű napszemüveglencse:
Az átmenetes színezésű napszemüvegek a felső szélüktől lefelé fokozatosan világosodnak. Tökéletesen használhatod a mindennapokban amellett, hogy nagyon divatosak. A sötétebb színezet akkor biztosít nagyobb komfortot amikor szikrázó napsütésben az égre nézel. Abban az esetben amikor lefelé tekintesz, akkor pedig elegendő a lágyabb, világosabb színezet. tökéletesen alkalmazhatod akár a szabadtéri olvasáskor.

Tükrös napszemüveglencse:
Számos előnye van. Elsősorban tükörként is használhatod .Csökkenti a szemedbe jutó fény mennyiségét, a visszatükröződést, de megőrzi a kontrasztokat. ha kedveled a téli sportokat, vagy szeretsz vezetni, akkor bátran viselhetsz tükrös napszemüveglencsét. Bármilyen árnyalatú lehet, barna, ezüst, réz, arany, lila, a színezés ellenére sem változtatja meg a természet színeit.

Milyen napszemüveg típusok vannak?

Az első színezett szemüveget a 20 sz. elején készítették. A speciális igényekhez igazodva azonban sokféle típusa van jelen az optikai piacon.

- dioptriás napszemüveg: a távollátáshoz szükséges szemüveg dioptriáját uv elnyelő, fényvisszaverő reflexiócsökkentő (AR) réteggel látják el.

- futó / kerékpáros napszemüveg: speciálisan fejhez rögzíthető fejpánttal készül, ami kényelmessé, zavartalanná teszi a sportolás közbeni napszemüvegviselést.

- motoros napszemüveg: ívelt, sportnapszemüveg, rögzíthető fejpánttal, esetenként speciális páramentesítő réteggel.

- síszemüveg

- túrázó napszemüveg: specialitása az ütésálló bevonat, ívelt sportkeret, rögzíthető fejpánttal. A keret ívelése adja meg az oldalról jövő védelmet

- autós napszemüveg: elsősorban polarizált napszemüvegeket ajánlunk autó vezetéshez.

Válogass szabadtéri tevékenységhez igazodó szemüvegeink közül!

Hogyan tároljam a napszemüvegemet?

A napszemüvegeket mindig a hozzá való tokban kell tárolni a mikroszálas törlőkendővel együtt. A szemüveget mindig a lencséjével lefelé (ha olyan a tokja) kell a szemüvegtok párnázott részébe helyezni. Ha nem tokba tesszük csak pl az asztalra, akkor pedig minden esetben a szárával lefelé kell letenni, hogy a lencséje ne karcolódjon. figyelni kell a szemüveg tárolásánál a hómérsékletre is. A túl magas hőmérséklet, vagy a fagypont károsíthatja a szemüveg lencséjét (pl. szauna). Nyáron soha ne hagyjuk anapszemüveget vagy a szemüvegkeretet az autóban, mert a magas hőmérsékelt miatt eldeformálódik. Ne tárold a szemüvegedet nadrágzsebben, mert károsodhat a lencséje.

Válogass napszemüvegeink közül, melyekhez tok és törlőkendő legtöbb esetben AJÁNDÉK!

Hogyan tisztítsam a napszemüvegemet?

A szemüveglencsék tisztán tartás azért fontos, mert meghosszabbíthatjuk vele a szemüvegünk élettartamát, és a tiszta szemüveglencse jobb látásélményt is biztosít. A korszerű felületkezeléseknek megfelelően a szemüveglencsék ma már ellenállóbbak a szennyeződésekkel szemben. Így a tisztításuk sokkal egyszerűbb.A lencseválasztásnál érdemes olyan felületkezelést választani, ami könnyebben tisztítható.

Mivel a mindennapi viselés alatt a napszemüvegen szennyeződések rakódnak le, ezért érdemes őket tisztítani. Ezalatt nem csak a napszemüveg lencséjének tisztítását értjük, hanem a keretet is érdemes tisztítani.Az ember nem is gondolná mennyi szennyeződés kerül a napszemüvegre az arcunkról.A világosabb műanyag napszemüvegek még el is szineződhetnek ha nem tisztítjuk meg rendszeresen. A lencse felületére rárakódott szennyeződést lehet az ún "rálehelős" módszerrel tisztítani. Ez a folyamat azonban csak átmeneti megoldást nyújt a szemüveg tisztán tartásában. A lehelettel bepárásítjuk a napszemüveg lencséjét , majd egy antisztatikus mikroszálas törlőkendővel könnyen meg lehet tisztítani. Hatásosabb tisztítási módszer ha langyos szappanos vízzel tisztítjuk meg a napszemüveg lencséjét. ilyenkor ugyanúgy mikroszálas törlőkendővel vagy egy puha textilpelenkávall kell megtörölni. Műanyag napszemüvegkeret estén alkalmazható ez a tisztítási módszer. Fém napszemüvegkereteknél azonban figyelni kell arra, hogy ne maradjon víz a legapróbb hajlatokban sem. Ellenkező esetben a fémkeret akár korrodálódhat is ha a szemüvegkereted papucsa már elszíneződött, esetleg zöldes színűvé vált, akkor a tisztítás helyett érdemes inkább kicserélni.

Alternatív megoldásként ultrahangos tisztítást vagy az optikákban kapható szemüvegtisztító sprayt is lehet alkalmazni. Ha erősen szennyezett a szemüveged, akkor feltétlenül keress fel egy szakembert és bízd rá.

Válogass napszemüvegeink közül, melyekhez tok és törlőkendő legtöbb esetben AJÁNDÉK!

Hogyan használjuk helyesen szemüvegünket, napszemüvegünket?

A szemüvegkeretet minden esetben két kézzel kell feltenni és levenni, ellenkező esetben a szárak , a csuklók kitágulnak. Ezáltal a szemüveg viselhetőségi komfortja csökken, lecsúszik az arcunkról. A későbbiek során ha nagyon eldeformálódik akkor akár el is törhet.

Minőségi napszemüveg kínálatunkért kattints ide!