Blog

Milyen a tökéletes napszemüveg (szerintünk)?

Komplett Optika
2020.04.06 17:11
Milyen a tökéletes napszemüveg (szerintünk)?

Egy jó napszemüvegnek - amellett, hogy az öltöztet és fontos kiegészítője a ruhatárunknak -, tulajdonképpen egészségvédő funkciója van. Hiszen az egyik legfontosabb érzékszervünket, a szemünket óvjuk vele. Ezért nem győzik a látszerészek minden létező fórumon hangsúlyozni, hogy csak minőségi, bevizsgált napszemüveget válasszunk, ami 100 %-ban kiszűri a káros UV sugarakat 400 nanométerig.

Még jobb, ha nemcsak az UV sugarak, hanem a káros kék fény ellen is védelmet nyújt, ami szintén nagyon károsítja a szemet, és olyan szembetegségek kialakításában lehet felelős, melyek később akár a látás elvesztéséhez is vezethetnek.

Fontos, hogy a napszemüveg jól illeszkedjen az archoz, és elég nagy szemkörnyéki felületet takarjon el. A lencse sötétsége nem egyenesen arányos az általa nyújtott védelemmel, azaz egy sötétebb lencse nem feltétlenül biztosít nagyobb védelmet az UV ellen, mint egy világosabb. Vannak lencsék melyek polarizáltak, ami annyit jelent, hogy a vízszintesen érkező fénysugarakat szűrik meg, így nagyon komfortos látásélményt biztosítanak. Vezetni például nagyon kellemes egy polarizált napszemüvegben.

Végezetül, szavazz minden esetben a minőségre, nemcsak a lencse, hanem az azt körülvevő keret esetében is. A napszemüveg ne egynyári darab legyen, hanem egy olyan kiegészítő, ami tökéletesen passzol a személyiségedhez, és megmutathatsz általa valamit magadból. Ha egy egyedi modellt választasz, nem pedig olyat, amilyet a legtöbb üzletben kapni, akkor biztosan nem jön veled szembe minden sarkon. Hiszen belőled is csak egy van!

Nemzetközi mezőnyben bizonyított prémium kategóriás minőségi napszemüvegeinket itt tudod megtekinteni: NAPSZEMÜVEGEK